Yüz kırıkları; genellikle trafik kazaları, darp ve spor yaralanmaları nedeniyle oluşabilen ve yüzün bütününü oluşturan kemiklerden biri veya birkaçının birlikte kırılarak yer değiştirdiği durumlardır. Sıklıkla burun kırığı, çene kırığı, göz yuvası kırığı ve elmacık kemiği kırığı olarak karşımıza çıkmaktadır. Yüz kırıkları oluştuğu zaman problemin olduğu bölgede kanama, şişlik, duyu kaybı, hassasiyet ve ağrı görülür. Bu bölge kırıkları yüzde şekil bozukluklarına sebep olabilir. Bunun yanı sıra göz çevresi kemiklerde kırıklar gözde hareket kısıtlığı, çift görme hatta görme kaybına sebep olabilirler alt ve üst kemiklerinin kırıkları ısırma ve konuşma fonksiyonlarında bozuklulara neden olabilirler. Elmacık kemiği kırıkları çenenin hareketini engelleyebilir. Burun kırıkları kalıcı hava yolu tıkanıklığı yapılır. Tüm bu sebeplerden ötürü yüz bölgesi kırıkları oldukça önemlidir.
Yüz kırıklarında radyolojik görüntüleme ya da tomografi yöntemleriyle ayrıntılı bir inceleme yapılarak kırık bölgeler tespit edilir. Yüz kırıkları ameliyatı çoğu zaman genel anestezi altında yapılır. Ameliyat sırasında ince kesiler yapılarak kırık bölgesine ulaşılır. Kesilerin bir kısmı ağız içinden, kaş kenarı ya da alt göz kapağında olur. Ameliyatta kırık olan kemiğe ulaşılarak titanyum plak vidalar ile kemikleri eski anatomik pozisyonlarında tespit edilir. Her hastaya plak vida ile tedavi yapmaya gerek olmayabilir. Yerinden oynamamış ve hareketsiz kırıklarda ise hiç bir ameliyat yapmaksızın uygun bandajlamalar ve atellemerle tedavi yapmak mümkündür.
Bir problem çıkartmadıkları takdirde yüz kırıklıkları için kullanılan malzemeler ömür boyu yerlerinde kalabilir. Problem çıkması halinde ise bunları yerinden çıkartmak için ikinci bir ameliyat gerekebilir.